Over ons

Wij zijn Annelieke & Roland. In januari 2015 zijn we geemigreerd van Nederland naar Nieuw-Zeeland. Op deze website houden we door middel van foto’s en verhalen onze avonturen ‘down under’ bij. Hieronder vind je een verzameling van veel-gestelde-vragen en de bijbehorende antwoorden.

Annelieke & Roland

Waarom naar het buitenland?
Omdat het kan. Omdat het ontzettend leuk is. Omdat we allebei van avontuur houden. Omdat we binnen ons beroep allebei in het buitenland veel kunnen leren. En omdat de zomers misschien wat beter zijn dan in Nederland. Niet omdat we Nederland zat zijn.

Waar gaan jullie heen?
We gaan allebei werken in Hastings. Nieuw Zeeland. Dat is een vrij grote stad op het Noordereiland in de regio Hawke’s Bay. Samen met de ongeveer even grote buurstad Napier (bekend van de Art Deco gebouwen) wonen er circa 120.000 mensen, ongeveer evenveel als Maastricht of Leiden.

naamloos

Waarom Nieuw-Zeeland?
Het is een prachtig land, het klimaat is er aangenaam en de mensen spreken er (voornamelijk) Engels. Dat laatste is met onze beroepen wel handig.

Wat gaan jullie doen?
We hebben allebei een baan in Hastings. Annelieke gaat aan de slag als Spoedeisende Hulp-arts in Hawke’s Bay Fallen Soldiers’ Memorial Hospital. Roland is leraar Wiskunde op Karamu High School.

Hoe lang zitten jullie daar al?
We zijn allebei eind januari 2015 naar Nieuw-Zeeland afgereisd. Omdat Annelieke wat wat langer op haar werkvisum moest wachten is zij iets later dan Roland afgereisd.

En jullie spullen dan?
We hebben allebei 37 kg aan kleren en andere spulletjes meegenomen. Dat is wat je in het ruim en de cabine in totaal mee mocht nemen. De rest hebben we verkocht of opgeslagen. Het is niet zo moeilijk om in Nieuw-Zeeland aan nieuwe meubels en dergelijke te komen.

Wat zijn tegenvoeters?
Een tegenvoeter (ook wel: antipode) is iemand die aan de tegenovergestelde zijde van de wereld leeft. Die heeft zijn voeten de andere kant op staan, dacht men vroeger.

Tegenvoeter

10 reacties op “Over ons”

  1. Hoi. Even zakelijk: we horen graag over de werving en speciale activiteiten van je nieuwe school. De site ziet er gelikt uit tenslotte! We horen graag hoe dat allemaal gaat!

    1. Hahaha, we houden je op de hoogte. De eerste activiteit is in elk geval een speciale welkomdag voor nieuwe docenten én nieuwe leerlingen, maar het is nog even spannend of ik die wel haal (of beter gezegd: of ons visum dat wel haalt)…

  2. Gisteravond trotse ouders Meijerink bij ons aan tafel. Uit een tas werd jullie website getoverd en we gaan jullie volgen. Alle goeds – heerlijk om zo’n stap te maken.

  3. Dag Roland!

    Aan het ontbijt met de Euclides voor me stuit ik opeens op jouw blz. Wat ontzettend goed om te lezen dat je een mooie baan hebt gevonden. Heel erg leuk om te gaan volgen.

    Veel groeten! Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *